Mandatų — ištroškę, pareigingumas — išgaravęs

Nors ir vykstantys nuotoliniu būdu, Tarybos posėdžiai fiksuojami vaizdo įrašu. Nesunku įsitikinti, kad posėdžiuose kai kurie Tarybos nariai elgiasi lyg gendančios elektros lemputės: vaizdo kameras įjungia ir vėl, po balsavimo, išjungia. Arba net balsuoja neįjungę.

Pandemija Telšių rajono savivaldybės tarybos nariams atpūtė katino dienas. Mat posėdžiai vyksta nuotoliniu būdu. Nebereikia atvykti į Savivaldybės salę, kitą vertus, nuotoliniu būdu prisijungus, gali ir nedalyvauti. Palikai įjungtą kompiuterį, ir eik sau karvių šukuoti ar kotletų kepti.

Alvydas Ivoncius

Tarsi gendančios elektros lemputės
Nors posėdžiai ir vyksta nuotoliniu būdu, Savivaldybės tarybos nariai turi prisijungdami užsiregistruoti, įjungti vaizdo kameras ir dalyvauti posėdžiuose. Tačiau matome gana keistoką vaizdelį. Nemaža dalis Tarybos narių posėdžiuose tarsi kažkur prašampa: lieka prisijungę, bet išjungia kameras. Aišku, garsą jie girdi, kai reikia balsuoti, šaukiami atsiliepia, kartais šmėkšteli vien veidelis, bet paskui vėl lieka vien vardas su pavarde.
Labai patogu. Gali tuo metu nusiskusti bulves, išsiplauti kelnes ar sijoną, nusiravėti darželį, sušukuoti savo fermoje karves ar savo kavinėje kepti kotletus.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 53 (10365)