Kaip pašalinti gelinį laką namuose?

Gelinis manikiūras — vienas geriausių būdų palepinti save. Nieko nėra geriau nei nueiti į saloną ir atsipalaiduoti, kol manikiūrininkė stebuklingai tvarko jūsų rankas. Klasikinis manikiūras paprastai suskilinėja po kelių dienų, o gelinis lakas išlieka ištisas savaites, todėl tai puikus sprendimas atostogoms ir kasdieniam gyvenimui. Vienas iš puikių ir ne tokių puikių gelinio lako privalumų yra tai, kad jis nenusivalo su nagų lako valikliu. Užuot grįžę į saloną jo nuvalyti, parodysime, kaip teisingai nuvalyti gelinį laką namuose, kad nesusigadintumėte nagų!

Kas yra gelinis lakas?

Gelinis lakavimas – tai blizgus, nenusilupantis variantas visiems, kurie nusivylę, kad jų manikiūras suskilinėja pirmą kartą plaunant indus. Pradėkite nuo bazinio lako sluoksnio, kuris paruošia nagus geliniam lakavimui. Gelis yra kitokio tipo lakas nei įprastas nagų lakas. Vietoj to, kad džiūtų ore, jis tampa tvirtas UV šviesoje. Užtepus kiekvieną sluoksnį, jūsų ranka 30-60 sekundžių būna po UV šviesa. Paprastai dengiami du gelinio lako sluoksniai, po to blizgus viršutinis sluoksnis ir voila, turite ilgai išliekantį laką!

Gelinis manikiūras paprastai išlieka dvi-tris savaites, priklausomai nuo to, kaip elgiatės su rankomis prieš lakavimą ir jo metu. Gelinis lakas gali susilpninti nagų sluoksnį, tačiau dažniausiai dėl nuėmimo proceso, todėl labai svarbu atsargiai nuimti gelinį laką namuose.

Kaip padaryti, kad gelinis manikiūras išliktų ilgiau?

Laikykite nagus kuo sausesnius

Nors jūsų geliniai nagai nesuskilinės taip lengvai kaip įprasto lako manikiūras, galite padaryti taip, kad jie išliktų ilgiau, laikydami juos kuo sausesnius. Būtinai imkitės atsargumo priemonių, pavyzdžiui, mūvėkite gumines pirštines, kai plaunate indus ar valote namus. Kai nagai sudrėksta, jie išsiplečia, o kai išdžiūsta, susitraukia, todėl nagai gali skilinėti. Imdamiesi šių papildomų priemonių užtikrinsite, kad gelinis manikiūras išliktų kuo ilgiau.

Investuokite į odelių aliejuką

Odelės aliejukas gali padaryti stebuklus jūsų nagams. Jis ne tik drėkina odeles, bet ir stiprina bei puoselėja nagus, todėl lakas neskilinėja, nelūžinėja ir netampa trapus. Odelės odelių aliejuką turėtumėte naudoti bent kartą ar du kartus per dieną, ypač jei naudojate gelinį laką.

 Darykite pertraukas tarp gelinio manikiūro

Jei nuolat lakuojate nagus geliniu laku, nedarydami pertraukų tarp jų, labiau tikėtina, kad jie taps silpni ir trapūs. Gelinis lakas išliks ilgiau, jei jūsų nagai bus stiprūs ir sveiki, o pertraukos tarp manikiūrų yra vienas iš geriausių būdų palaikyti geriausią nagų būklę.

 Įsitikinkite, kad nagai nušlifuoti

Jei jūsų nagai tampa per ilgi, auga netolygiai arba pastebėjote, kad vienas iš jų suskilinėjo, būtinai juos nušlifuokite. Taip išvengsite tolesnio lūžinėjimo, skilinėjimo ir trūkinėjimo, kurie ne tik sugadins jūsų manikiūrą, bet ir pakenks nagams.

Atsispirkite norui nulupti

Nulupti gelinį laką gali būti viliojanti mintis, tačiau atsispirkite šiam norui! Nulupdami gelinį laką nuo nagų galite labai pakenkti savo natūraliems nagams. Galiausiai nulupsite viršutinius pačių nagų sluoksnius, todėl ilgainiui nagai gali tapti trapūs ir susilpnėti.

 Pradėkite nuo nagų

Jei kada nors šalinote gelinį manikiūrą salone, tikriausiai pastebėjote, kad prieš pradėdami šalinimo procesą jie nagus nušlifuoja. Paimkite šiurkščią nagų pildę ir švelniai nušlifuokite viršutinį gelinio lako sluoksnį. Nušveiskite ne visą laką – norite tik pašalinti blizgesį ir šiurkščiai nušlifuoti viršutinį sluoksnį.

Kaip pašalinti gelinį laką be acetono

Daugelyje šaltinių rašoma, kad geliniam lakui nuvalyti reikia naudoti acetoną, tačiau acetonas gali pakenkti nagams ir odai, todėl, jei gelinį laką galite nuvalyti kitu būdu, būtų idealu. Prieš bandydami nuimti gelinį laką palaukite bent dvi savaites, kad jis spėtų atsipalaiduoti ir natūraliai nusilupti.