Teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos viešnagė

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska (dešinėje), lydima Telšių apylinkės teismo pirmininkės Daivos Maneikienės, apsilankė ilgametės teisėjos Juditos Staševičienės kabinete, kur išgirdo naudingų probleminių samprotavimų.

Praėjusį ketvirtadienį Telšių apylinkės teisme lankėsi teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, viceministrė Jurga Greičienė, Seimo narė Laima Nagienė ir jos patarėja Nijolė Grigonytė.
Vizitas prasidėjo Telšių apylinkės teismo Akmenės rūmuose, kur svečius pasitiko teismo pirmininkė Daiva Maneikienė ir teismo kancleris Mindaugas Jaremčiukas.
Teismo pirmininkė aprodė Akmenės rūmuose įrengtas darbo vietas, teismo posėdžių sales, pristatė ten dirbančius darbuotojus. Pasveikinti Akmenės rajone pirmą kartą apsilankiusios teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos atvyko ir Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas su vicemeru Tomu Martinaičiu ir patarėja Inga Vismantiene. Po trumpos diskusijos ir ekskursijos po teismo rūmus svečiai buvo pakviesti į Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmus.
Į pasitarimą Mažeikių rūmuose atvyko Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Gražvydas Poškus su teismo kancleriu Mariumi Žlabiu.
Svečiams apžiūrėjus Mažeikių rūmuose įrengtas teisėjų ir teismo darbuotojų darbo vietas, teismo posėdžių sales, šiuolaikiškai įrengtas archyvo patalpas, nepilnamečių apklausos kambarį, konferencijų salėje teismo pirmininkė Daiva Maneikienė pristatė Telšių apylinkės teismo struktūrą, pateikė statistinius duomenis apie teisme išnagrinėtas baudžiamąsias, civilines ir administracinių nusižengimų bylas, informaciją apie Telšių apylinkės teismo teisėjų ir darbuotojų skaičių, jų pasiskirstymą atitinkamuose teismo rūmuose, teismo rūmų pastatų būklę bei preliminarius lėšų poreikius pastatų remontui.
Teismo pirmininkė išdėstė nuogąstavimus dėl itin prastos Telšių rūmų pastato būklės ir būtinybės atlikti šio pastato remontą, akcentavo ir kitus probleminius klausimus, tokius kaip didelis teisėjų darbo krūvis, ilgai trunkančios teisėjų atrankos ir kt.
Teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos vizitas baigėsi Telšiuose, kur buvo apžiūrėtas Telšių rūmų pastatas, pasikalbėta su šiuose rūmuose dirbančiais teisėjais ir teismo darbuotojais.
Nuširdus pokalbis užsimezgė teisėjos Vitalijos Liauzginienės kabinete. Netrukus sukaks 30 metų, kai iš Telšių kilusi teisėja dabuojasi Žemaitijos sostinės teismo rūmuose. Per tą laiką ji išugdė dvi savo padėjėjas, dabar dirbančias teisėjomis. Viena iš jų dirba Šiauliuose, o antra — Aida Stulpinienė — Telšiuose.
Ne mažiau įdomu buvo išgirsti kitos ilgametės teisėjos Juditos Staševičienės samprotavimų, o teisėja Edita Gailienė, pabendravusi su svečiais, jiems parodė ant sienos kabančią senutėlę šeimos relikviją — įrėmintą Vytį su Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarų atvaizdais.
Susitikime su teisingumo ministre dalyvavo Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas. (Telšių apylinkės teismo ir „Kalvotosios Žemaitijos“ inf.)