Spausdintas žodis gajus kaip medis

Kasmet vis aukščiau viršūnes kelia medeliai „Spaudos giraitėje“.

Šiandien — gegužės 7-ąją — Lietuva mini Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Kasmet ją prasmingai švenčia ir „Kalvotosios Žemaitijos“ laikraščio redakcijos darbuotojai.
Važiuojant link Ilgio ežero, paplentėje, žvilgsnį patraukia ūgtelėjusių medelių pulkas su koplytstulpiu „Spaudos giraitė“, kurį sumeistravo žinomas tautodailininkas Steponas Kaminas, o metalo kompoziciją „Atgimimas“ sukūrė kitas tautodailininkas ir kalvystės profesionalas ryškėniškis Evaldas Rimkūnas.
Šią giraitę spaudos darbuotojai pradėjo sodinti prieš šešerius metus. Drauge su miškininkais medelių pasodinta ir šiemet.
Augantys medeliai primena, kad Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena — ne lozunginė, o gyvastinga. Džiugu, kad šią idėją pirmiausia padėjo puoselėti buvęs ilgametis urėdas Bronislovas Banys, o ją tęsia dabartinis Valstybinių miškų urėdijos Telšių regioninio padalinio vadovas Romualdas Zebčiukas su miško auginimo specialiste Lina Serviene, Telšių girininkijos girininku Egidijumi Kęsminu ir kitais šios girininkijos darbuotojais. („KŽ“ inf.)