Siuntos sparčiai sklis po regioną iš Žemaitijos sostinės

Laiko kapsulė įleista ir užcementuota naujojo siuntų pristatymo terminalo Telšiuose statybvietėje.

Telšiuose, netoli rajono policijos komisariato pastato, Žemaitės g.36, intensyviai vyksta statybos darbai. Šioje teritorijoje iki metų pabaigos veiklą pradės sėkmingai į Žemaitijos sostinę pritrauktas investuotojas — siuntų pristatymo bendrovė UAB „DPD Lietuva“.

Algirdas Dačkevičius

Simbolinio istorinio momento — laiko kapsulės įkasimo statybvietėje ceremonijos metu laišką ateities kartoms pasirašė UAB „DPD Lietuva generalinis direktorius Robertas Vilkaitis, UAB „Baltic Sea Properties“ valdybos pirmininkas James Andrew Clarke, UAB „Hiltus“ generalinis direktorius Edvard Sokolovskij ir Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas. Ceremonijoje taip pat dalyvavo mero pavaduotojas Mantas Serva, Administracijos direktorius Tomas Katkus, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Adomaitis ir Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas.
Laiške ateities kartoms rašoma: „Šiandien, 2022 m. birželio 27 d. Telšiuose, įsibėgėja naujojo „DPD Lietuva“ siuntų skirstymo terminalo statybos. Tai — reikšmingas momentas, padedantis dar tvirtesnius pamatus įmonės klestėjimui ir plėtrai Žemaitijos sostinėje — Telšiuose.
Būtent todėl šią akimirką nusprendėme įamžinti, laikydamiesi gilios ir svarbios tradicijos — kapsulės ir šios žinutės, kurią skaitys mūsų ateities kartos, įkasimo.
„DPD Lietuva“ šiandien vienija daugiau kaip 1000 darbuotojų, o įmonė lyderiauja tarp siuntų pristatymo įmonių Lietuvoje.
Tačiau bendrovė išsiskiria ne tik kokybiškomis savo paslaugomis bei sparčiu pristatymu, bet ir vizionierišku požiūriu į tvarų verslą, t.y. konkrečiais veiksmais, prisidedančiais prie darbo vietų kūrimo ir darbo sąlygų gerinimo savo darbuotojams.
Neabejojame, kad „DPD Lietuva“ klestės dar ilgus metus ir tikimės, jog šiandien įdedamos pastangos leis mūsų ateities kartoms minėti įmonės vardą gražiuoju“.
Savivaldybės meras K.Gusarovas ceremonijos metu akcentavo, jog vietos valdžia yra pasiruošusi visokeriopai padėti ateinantiems investuotojams ne tik pradėti veiklą, bet ir ją sėkmingai plėsti Telšiuose. Meras pabrėžė, kad Savivaldybės komanda nuolatos dirba ir domisi sklypų bei reikalingos infrastruktūros paruošimu, patrauklios investicijoms aplinkos — lengvatų bei sąlygų formavimu bei nuolatinio ryšio su verslo atstovais užmezgimu bei palaikymu, siekiant pritraukti investicijas būtent į Telšių rajoną.
Renginyje pastebėta, jog siuntų skirstymo terminalų plėtra planuota jau seniai, bet auganti e-komercija paspartino šiuos planus, todėl praėjusių metų rudenį sutarta su Norvegijos nekilnojamojo turto įmone „Baltic Sea Properties“ (BSP) dėl „built-to-suit“ tipo pastatų statybos Telšiuose ir Šiauliuose.
Bendras naujųjų „DPD Lietuva“ terminalų dydis sieks beveik 4000 kv. m. o Telšiuose iškilsiantis terminalas sujungs trijų centrų veiklą į vieną Žemaitijos centrą ir užims 1457 kv. m. plotą. Čia bus įrengta 30 zonų, skirtų kurjerių mikroautobusams pakrauti bei 8 sunkvežimių pakrovimo zonos. Iš viso čia bus įkurtos 38 darbo vietos.(Šiauliuose: 3500 kv m. plotas, 40 zonų ir 16 sunkvežimių pakrovimo zonų).
Perkėlus terminalus į naujas patalpas, visas įmonės terminalų plotas regione išaugs beveik dvigubai, taip pat čia planuojama įrengti modernius siuntų skirstymo konvejerius. Tačiau svarbiausia ne tik šie skaičiai, bet ir faktas, kad ženkliai pagerės darbo sąlygos darbuotojams ir šis naujas terminalas leis efektyviau paskirstyti ruošiamas siuntas bei dar greičiau jas pristatyti klientams.
Didesnis siuntų paskirstymo centrų plotas ir ženkliai išaugęs pakrovimo zonų skaičius Telšiuose ir Šiauliuose užtikrins, kad kurjeriai su pakrautomis siuntomis išvyks anksčiau, o kelionės tikslą pasieks sparčiau.
Po renginio nuoširdžiai pabendauta, skanaujant gardžias užkandėles ir karštymetyje gaivinantis vaisvandeniu.

1 Komentaras

  1. apie dpd sužinojau, kad stato sandėlį, kai apsidžiaugiau. bet tik du straipsniai apie tai, laukiu trečio

Komentarai nepriimami.