Žemaitijos sostinėje vieningai skambėjo Tautiška giesmė

Kaip ir kasmet, minint Valstybės — Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, telšiškiai prieš devintą valandą vakaro būrėsi miesto širdyje — Katedros aikštėje, kur sugiedotas Lietuvos himnas.

Justina Lukošienė

Nešdami vienybės žinią visame pasaulyje, tradiciškai, liepos 6 d. vakarą, 21 valandą, Tautiška giesmė nuskambėjo Katedros aikštėje, kurioje susirinko gausus būrys miesto gyventojų. „Šiemet vienybės, solidarumo ir patriotiškumo jausmas kaip niekada svarbus kiekvienam iš mūsų — tiek mažam, tiek dideliam, nes Lietuva — pirmiausia, tai kiekvienas iš mūsų. Nūdienos pavojų kontekste kaip niekada turime didžiuotis savo valstybe, savo istorija ir savo tradicijomis, kurios mus daro stipresniais ir dar labiau susitelkusiais. Augindami ateities kartą ir rodydami jiems patriotiškumo bei vienybės pavyzdį, tikiu, auginame didingą ir stiprią ateitį kuriančią Lietuvą. Težydi mūsų iškovota ir mūsų visų saugoma — laisvė“,— į susirinkusiuosius kreipėsi Telšių rajono Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.
Su susirinkusiais telšiškiais Tautišką giesmę giedojo atlikėjas Ignas Smilgevičius. Dainomis ir šokiais džiugino Telšių kultūros centro folkloro ansamblis „Spigėns“.