Politinės grumtynės: opozicija talžė… pati save

Imantas Motiejūnas ir Vilma Rumšienė dėl „draudiminės išmokos“ beda pirštais į Tomą Katkų, nors visa, kas užkirto kelią gauti tą „išmoką“, nutiko, kai Savivaldybės administracijai vadovavo Imantas Motiejūnas.

Vietinėje politinėje „kultūroje“ tendencija dėl savo „griekų“ kaltinti kitus pasiekė naujas „aukštumas“. Tarybos nariai Imantas Motiejūnas, Vilma Rumšienė, Kęstutis Trečiokas vieną po kito žėrė kaltinimus Savivaldybės administracijos direktoriui Tomui Katkui ir merui Kęstučiui Gusarovui, nors ne kas kitas, o I.Motiejūno ir Almanto Lukavičiaus vadovaujama Savivaldybės administracija „prisidirbo“ dėl Menų mokyklos statybos.

Alvydas Ivoncius

Tenka pinigus skirti iš biudžeto
Birželio mėnesį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje pasiūlyta patikslinti rajono biudžetą. Savivaldybei papildomai skirta 729 tūkst. eurų, Savivaldybės administracija paprašė leisti šiuos pinigus panaudoti Menų mokyklos statybai.
Šių metų rajono biudžete Menų mokyklai statyti buvo numatyta skirti 1 mln. 62 tūkst. eurų, iš šios sumos ketinta 737 tūkst. eurų skirti, o 325 tūkst. eurų tikėtasi gauti iš Valstybės investicijų programos. Tarybos narys Algirdas Žebrauskas teiravosi, ar šios sumos užteks statybai pabaigti. Pasirodo, ne. Kitais metais vėl reikės skirti pinigų. A.Žebrauskas paprašė, kad Tarybos nariams būtų pateikta išsami informacija, kiek pinigų statybai buvo skirta, kiek jau panaudota ir kiek buvo nepanaudota.
Idėja sujungti į vieną įstaigą Telšių vaikų muzikos ir dailės mokyklas kilo 2007-2011 metų kadenciją. Nuspręsta statyti pastatą priešais Žemaitės gimnaziją, tačiau atkakliai pasipriešino ir gimnazijos kolektyvas, ir visuomenininkai. Pastatas būtų užgriozdinęs ir sunaikinęs unikalią Telšiuose vietą priešais gimnaziją. Tuo metu Savivaldybės administracijai vadovavo Kęstutis Trečiokas. Visuomenininkai aiškino, kad nereikia skubėti užstatyti Telšiuose visų „žaliųjų“ plotų, statybai gali atsirasti kita vieta, tačiau, regis, tuometis Architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Žebrauskas ir K.Trečiokas turėjo kitokią nuomonę. Visgi jų užgaida neišdegė: pasipriešinimas buvo stiprus, o Vyriausybė statybai nepažėrė pinigų.
Vėliau nutiko tai, dėl ko perspėjo visuomenininkai. Policija paliko pastatą Respublikos gatvėje ir išsikraustė į buvusių kareivinių pastatą. Senasis policijos pastatas buvo perduotas Savivaldybei. Rekonstravus jį ir pastačius priestatą, nutarta čia įkurdinti Menų mokyklą.
2011 metais tuometis meras socialdemokratas Vytautas Kleiva Telšių dailės mokyklos kolektyvui aiškino, kad buvęs policijos pastatas bus rekonstruotas 2014 metais. Čia, sujungus Dailės ir Muzikos mokyklas, įsikurs Menų mokykla. 2011 metų spalio mėnesį tą patį V.Kleiva aiškino ir Muzikos mokyklos kolektyvui. Meras sakė, kad įkurtuvės planuojamos 2014 metų rugsėjį. Mėgusio dosniai žadėti, ir šis pažadas V.Kleivos neišsipildė. 2014 metų rugsėjo 1 dieną senasis policijos pastatas sutiko apgaubtas sudriskusiu tinklu.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 60 (10471)