Nuostatais Savivaldybė diskriminuoja savo pačios įstaigas

Dar net nebaigus Telšių arenos statybinių reikalų, leista rengti krepšinio varžybas. Vėliau, areną perdavus Telšių sporto ir rekreacijos centrui, leista rengti krepšinio varžybas, pardavinėti bilietus, tačiau nemokėti nuomos mokesčio.

Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdyje paaiškėjo keistas dalykas: sporto objektų, konkrečiai — Telšių arenos — naudojimosi nuostatais Savivaldybė diskriminuoja savo pačios įstaigas.

Alvydas Ivoncius

Įžvelgė ir tai, ko skunde net nėra
Į Antikorupcijos komisiją Algirdas Bacevičius kreipėsi dėl to, kad viešoji įstaiga „Telšių krepšinio centras“ naudojasi Telšių arena, už krepšinio varžybų stebėjimą pardavinėja bilietus, paprastai kalbant — užsiima komercine veikla, tačiau nemoka nuomos mokesčio. A.Bacevičius prašė komisijos išsiaiškinti, ar tai teisėta. Posėdyje minėtos viešosios įstaigos direktorius Vidas Kolesinskis tikino, kad už bilietus gautus pinigus įneša į įstaigos sąskaitą. Jis emocionaliai piktinosi Tarybos ir Antikorupcijos komisijos nariais A.Bacevičiumi ir Vilma Rumšiene.
Anot V.Kolesinskio, A.Bacevičiaus mintys „nepadorios“, jis piktinosi: „Kaip taip galite kalbėti?“ Neva A.Bacevičius prieš visuomenę V.Kolesinskį formuoja kaip „banditą“, „vagį“.
V.Kolesinskis pabrėžė krepšinio pasiekimus berniukų ir suaugusiųjų komandose. Jis pareiškė, kad Savivaldybė jo vadovaujamai įstaigai nėra nė trenerio etato įsteigusi. O čia V.Kolesinskį papildysime: Savivaldybė kasmet krepšinio klubui skiria dešimtis tūkstančių eurų, o pastaruoju metu — net šimtą tūkstančių. Vadinasi, šiam klubui per daugybę metų paskirtas ne vienas šimtas tūkstančių eurų. Tikriausiai trenerio etatas per metus nekainuotų šimto tūkstančių eurų? Be to, klubas nemokamai naudojasi arena. O tai taipogi parama.

„Briedą pavarėte“
Kita vertus, A.Bacevičius siekė išsiaiškinti paprastą dalyką. Jei į krepšinio varžybas parduodami bilietai, tai tos varžybos yra komerciniai renginiai, o nuomos mokėti kažkodėl nereikia. Lyg ir niekur A.Bacevičiaus skunde V.Kolesinskis neįvardijamas „banditu“ ar „vagimi“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 75 (10486)