Ropojimo pėdkelnės

Nors dabartiniai vaikai ropoti pradeda vėliau arba išvis praleidžia šį svarbų etapą (taip nutinka todėl, kad dauguma mažylių dabar dažniau guli ant nugaros, o ne ant pilvo), bet tai nepaneigia specialistų nuomonės, jog ropojimas — labai svarbi kūdikio sveiko vystymosi dalis. Ropojimas laikomas labai naudingu, nes formuoja ir tobulina mažylio motorinius gebėjimus, skatina augimą, stimuliuoja smegenų veiklą, gerina rankų bei kojų koordinaciją, padeda tyrinėti aplinką. Taip pat ropojimas turi įtakos regėjimo įgūdžiams gerinti, ropojimo metu tobulėja mažylio socialinis ir emocinis vystymasis, vaikas pradeda labiau pasitikėti savimi, jaučiasi labiau užtikrintas savimi. Ropojimas naudingas ir vystymosi etapui: gerina pusiausvyrą, gerėja galvos kontrolė, formuoja fiziologinius stuburo linkius. Tad dėl ropojimo naudos abejonių tikriausiai nekyla. Bet kaip mažylio ropojimą paversti lengvu ir komfortišku? Kaip išvengti nuolat per kelius plyštančių įprastų pėdkelnių (kurios ropojimo metu nuolat trinamos į grindų dangą)? Tokie klausimai labai dažnai rūpi tėveliams. O atsakymas gana paprastas — ropojimo pėdkelnės gali būti nepakeičiamu pagalbininku. Neslystančios ropojimo pėdkelnės padidins mažylio pasitikėjimą savimi ir pagerins pusiausvyrą jam dar tik mokantis ropoti.

Kokie yra ropojimo pėdkelnių privalumai?
Pirmiausia, pėdkelnės siuvamos iš jaukios, visiškai saugios ir kūnui malonios medžiagos, dažniausiai medvilnės (kartais, siekiant išgauti dar didesnį patvarumą ir kokybę, į sudėtį yra įtraukiama ir kitų medžiagų, pavyzdžiui, poliesterio ir elastano). Didžiausias tokio tipo pėdkelnių išskirtinumas — jos dažniausiai būna su gumuotais padukais ir gumuotais keliukais. Visa tai užtikrina puikų sukibimą su grindų danga ir suteikia didesnį stabilumą ropojimo metu, neleidžia mažyliui paslysti ir susižeisti. Be to, su tokiomis pėdkelnėmis mažylis labiau pasitiki savo judesiais ir gali drąsiau pasinerti į tyrinėjimo nuotykius ropojant.
Iš tiesų, ropojimo pėdkelnių gamintojai neslepia, kad vaikiškų pėdkelnių siuvimo (gamybos) technologija buvo pasiskolinta iš kitoms sritims siuvamų drabužių. Ta neslystanti pėdkelnių detalė – gumuoti paviršiai — pasiskolinti iš aukštos kokybės aprangos, kurią dėvi profesionalūs sportininkai ir šokėjai. Vaikiškoms pėdkelnėms ši technologija naudota tik tiek, kad mažylis galėtų lengviau ir saugiau įvaldyti ropojimo meną. Taip pat reikėtų akcentuoti, kad neslystanti medžiaga yra itin plona, o tai reiškia, kad kūdikis veikiausiai net nepastebės tekstūros ant pėdkelnių kelių — ji visiškai neerzina, netrikdo, netrukdo ir nekelia jokio diskomforto jausmo ropojimo metu. Be to, ropojimo pėdkelnes galima dėvėti ir ropojant ant drėgnų paviršių. Žinote, ką tai reiškia? Kad jeigu jūsų mažasis nuotykių ieškotojas yra labai smalsus ir norės nuropoti į vonios kambarį ar virtuvę, tai nesibaigs nesėkme ar „skaudžiais įvykiais“. Priešingai – su ropojimo pėdkelnėmis mažylis galės komfortiškai ropoti net ant drėgnų grindų ir ištyrinėti dar neatrastus kampelius. Tad ropojimo pėdkelnės buvo sukurtos tam, kad būtų užtikrintas maksimalus komfortas visų ropojančio kūdikio nuotykių metu.

Kur įsigyti kokybiškų ropojimo pėdkelnių?
Specialioje vaikiškų prekių parduotuvėje, kuri yra orientuota į aukštą vaikiškų gaminių kokybę ir pačių mažylių komfortą, visuomet rasite tai, kas patiks tiek jums, tiek jūsų mažyliui. Interneto parduotuvėje Smelinukas.lt yra gausus vaikiškų prekių asortimentas, kuriame ir ropojimo pėdkelnės. Jų pasirinkimas labai platus: nuo šviesių iki tamsių spalvų, su žaismingais piešiniais (kačiukais, meškiukais, drambliukais, vienaragiais, mašinėlėmis ir pan.) ir be jų, ryškesnės ir neutralesnės, skirtos berniukams ir mergaitėms, įvairių dydžių.
Internetinės vaikiškų prekių parduotuvės Smelinukas komandai labai svarbu pasiūlyti kokybišką gaminį, todėl kuriant šios parduotuvės prekių asortimentą, visi vaikiški daiktai ir drabužėliai buvo (ir yra) kruopščiai atrenkami, vertinami ir tik tuomet siūlomi įsigyti. Taip pat buvo ir su ropojimo pėdkelnėmis. Šios yra puikios sudėties (medvilnė, poliesteris, elastanas), patobulintos gumuotais padukais, pėdos keltimi ir keliukais. Be to, pėdkelnės yra tvirtos, patvarios, todėl net ir po intensyvesnio, dažnesnio dėvėjimo ar skalbimo nepraras savo geros išvaizdos.
Aprenkite savo mažylį kokybiškomis ropojimo pėdkelnėmis ir ramia širdimi leiskite į nuotykius! Tegul jis saugiai ir komfortiškai ropoja su aukštos kokybės ropojimo pėdkelnėmis, tegul atranda smagų tyrinėjimo džiaugsmą ir dar nepažintus pojūčius. Smelinukas.lt — patikima vieta kokybiškos ropojimo pėdkelnėms (ir kitiems vaikų daiktams) įsigyti.

 

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.