Vonios druskos panaudojimo būdai

Vonios druska – nuo seno žinoma ir plačiai naudojama priemonė, padedanti gerinti tiek fizinę, tiek ir psichologinę sveikatą. Ši druska dažniausiai gaminama iš magnio sulfato arba tiesiog jūros druskos. Ji lengvai tirpsta šiltame vandenyje ir naudojama praktiškai visiems negalavimams mažinti: pradedant fiziniais skausmais, baigiant – streso malšinimu.

Daugelis žmonių naudoja vonios druską, kad maudynės būtų labiau atpalaiduojančios, bet  net nesusimąsto, kiek dar naudos tai suteikia jų sveikatai. Vonios druska puikiai tinka asmenims kurie:

  •         jaučia raumenų skausmą ir įtampą;
  •         kenčia nuo skaudančių sąnarių;
  •         serga artritu;
  •         turi problemų su kraujotaka;
  •         kenčia nuo galvos skausmo;
  •         patiria stresą ar nerimą;
  •         turi odos egzemą;
  •         turi sausą, jautrią ir niežtinčią odą.

Yra keli naudingi vonios druskos panaudojimo būdai, priklausomai nuo to, ką norite gydyti:

  1.     Detoksikacinė vonia. Druskoje esantys mineralai padeda iš organizmo pašalinti toksinus, sumažina streso lygį, net padeda nuo vidurių užkietėjimo ir palengvina svorio metimo kelionę. Pilkite druską vonioje į tekantį vandenį, kad ji greičiau ištirptų. Praleiskite vonioje ne mažiau, nei 20 minučių. Papildomai ant druskos galite užlašinti mėgstamų eterinių aliejų.
  2.     Raumenų atpalaidavimas. Vonios druska malšina raumenų skausmus ir mažina uždegimą. Gulėkite vonioje bent 12 minučių. Galite kartu naudoti cinamono žievės eterinį aliejų. Jis turi šildomąjį poveikį.
  3.     Odos uždegimų ir dirginimo mažinimas. Druska voniai lengvina tokius odos negalavimus, kaip egzema, psoriazė, dermatitas ar pėdų grybelis. Ant druskos galite lašinti arbatmedžio eterinį aliejų.
  4.     Sausos ir niežtinčios odos raminimas. Druska padeda nuraminti odą daugeliu atveju, net ir po vabzdžių įkandimų. Kartu su druska į vonią galite įpilti šiek tiek alyvuogių, migdolų aliejaus, avižų pieno ar specialių pieno miltelių, kad oda po maudynių būtų labiau sudrėkinta.
  5.     Artrito gydymas. Standartinio dydžiai voniai naudokite ne 1 puodelį vonios druskos, kaip įprasta dėl kitų ligų, bet 2 puodelius. Taip pat kartu rekomenduojama išmėginti ir praskiestą imbiero eterinį aliejų, nes jis saugo sąnarius.
  6.     Panaudojimas duše. Net, jei ir neturite vonios, vis tiek galite naudoti druską. Paimkite 1 puodelį vonios druskos, 1/3 puodelio alyvuogių, migdolų ar kokosų aliejaus bei 1 šaukštą aliejaus su vitaminu E. Viską kartu sumaišykite ir taip pasigaminsite puikų odos šveitiklį, kurio jūsų kūnui užteks tikrai ne vienų maudynių duše metu.
  7.     Pėdų mirkymas. Šilto vandens dubenyje išmirkykite pusę puodelio vonios druskos  ir mirkykite kojas 12 – 30 minučių. Kulnai taps švelnesni, palengvinsite podagros skausmus, pašalinsite nemalonų pėdų kvapą, net palengvinsite pėdų grybelio simptomus.