Socialinio verslo projektai — jau Telšių rajone

2022 m. artėjant į pabaigą, Telšių rajone, Viešvėnuose, į buvusio pašto patalpas rinkosi svečiai, pakviesti į naujo socialinio verslo, kurio tikslas atrasti kūrybiškus ir verslius sprendimus didžiausioms visuomenės problemoms spręsti, mažosios bendrijos „Paštas kitaip“ atidarymą.
Šis socialinio verslo projektas įgyvendintas vykdant „Socialinio verslo ir plėtros skatinimas Telšių regione projektą“ Nr. 08.5.1-ESFA-K-853-01-0017, kurio vienas iš partnerių — VšĮ Žemaitijos verslo centras.
Tai unikalus, idėjų nestokojančios viešvėniškės Birutės Pocienės projektas. Įsigijusi buvusio Viešvėnų pašto pastatą ir jį renovavus, ten Birutė įgyvendins savo svajones ir sumanymus. Atvykę pas Birutę į „Paštas kitaip“, kompiuterio pagalba galėsite susimokėti mokesčius lyg pašte, užsiregistruoti į gydymo įstaigą, pasinaudoti masažinių krėslų, kirpyklos paslaugomis. Šios teikiamos „Paštas kitaip“ paslaugos ir įkurta bendravimo erdvė palengvins ne tik vienišų, pensinio amžiaus, socialiai pažeidžiamų asmenų, bet ir visų viešvėniškių kasdienybę.
Kadangi Birutė labai kūrybinga ir turi meno išsilavinimą — kaipgi „Paštas kitaip“ be kūrybinių dirbtuvių? Siuvimo įrangos pagalba iš naudotų rūbų ir audinių bus siuvami proginiai ir karnavalo rūbai nuomai bei pardavimui, iš antrinių žaliavų bus gaminami suvenyrai, organizuojamos edukacijos, susitikimai ir paskaitos, veiks suvenyrų krautuvėlė.

1 Komentaras

  1. Nuostabi vieta ir jos šeimininkė. „Paštas kitaip”- didelė dovana mažų miestelių gyventojams.

Komentarai nepriimami.