Šokio vakaras „Vyriškas šokis“ Telšiuose

Balandžio 2 d. 17 val. Telšių Žemaitės dramos teatre vyks šokio vakaras „Vyriškas šokis“. Vakaro programoje Nuepiko šokio trupė ir Šeiko šokio teatras pristatys du šokio spektaklius ir kvies ieškoti vyriškumo atspalvių šokyje.

Paženklintas
Šeiko šokio teatras
Iš asmeninės patirties išaugęs šokio monospektaklis atveria opią visuomenės problemą – patyčias ir jų poveikį. Kūrėjas pabrėžia – skausmingų patirčių įspaudas lieka atmintyje, kūne, pasirinkimuose ir ilgainiui tampa vidiniu kalėjimu. Spektaklyje atskleidžiamos skirtingos būsenos, kurias per gyvenimą patiria auka. Paskutinė iš jų – priėmimas, galintis pažadinti norą dalintis patirtimi ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Jautria šokio kalba atlikėjas (iš)painioja skaudžias patirtis ir tiesia kelius į susitaikymą.
Idėja, choreografija ir atlikimas: Niels Claes.
Muzika: Andrius Stakelė, Karolina Mikutaitė.
Kostiumų dizainas: Polina Nimrea.
Šviesų dizainas: Aurelijus Davidavičius, Stasys Jamantas.
Scenografija: Niels Claes, Giedrė Brazytė.
Trukmė 30 min.
Premjera: 2021 m.
Teatro veiklą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Klaipėdos miesto savivaldybė.

Niekur, bet ne čia
Nuepiko šokio trupė
Naujausio Nuepiko šokio trupės spektaklio „Niekur, bet ne čia“ centre – žmogus ir kasdienės jo transformacijos. Tai spektaklis apie autentiškumo, kūrybiškumo ir vidinio savęs paieškas. Spektaklyje trupės nariai įkvėpimo semiasi iš airių tapytojo Francis Bacono drobių. Unikalia raiška garsėjęs menininkas, Antrojo Pasaulinio karo metraštininkas, savo darbuose vaizdavo sumaitotus, deformuotus žmonių kūnus, skausmo ir baimės perkreiptus veidus. Nejauki akistata su tamsiąja žmonijos puse ir dažnai tapytojo drobėse atsikartojantis „įstiklinto“ žmogaus motyvas – tampa ir spektaklio „Niekur, bet ne čia“ vedančiąja linija.
Kūrybinė komanda: Adrian Carlo Bibiano, Marius Pinigis, Andrius Stakelė, Mantas Ūsas, Mantas Stabačinskas, Vilma Pitrinaitė.
Muzika: Andrius Stakelė.
Šviesų dizainas: Renaldas Bartulis.
Scenografija: Aistis Lansbergas.
Trukmė: 53 min.
Premjera: 2022 m.
Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba.

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.