Įmonių valdybos kainuos neįtikėtinai brangiai

Savivaldybei priklauso keturios įmonės: uždarosios akcinės bendrovės „Telšių vandenys“, „Telšių autobusų parkas“, „Telšių šilumos tinklai“ ir Savivaldybės įmonė „Telšių butų ūkis“. Visos jos turi valdybas, kurių nariams mokamas atlyginimas. Pasirodo, nuo šių metų valdybų nariams įmonės turės išleisti dešimtis tūkstančių eurų.

Alvydas Ivoncius

Vadovų pareigos tapdavo „politiniu grobiu“
Anksčiau įmonių valdybos buvo sudaromos iš jų darbuotojų ir Savivaldybės administracijos atstovų. Šalies įstatymų leidėjai nusprendė, kad toks modelis nėra tinkamas, skaidrus. Mat savivaldybių administracijų direktoriai galėjo valdyboms diktuoti savo valią. O savivaldybių administracijų direktoriai priklausė nuo politikų, kadangi jų buvo skiriami. Taigi politikai galėjo įmonių valdyboms nurodyti, kad reikia atleisti neparankų, nepaklusnų ar nevykusiai dirbantį vadovą ir vietoje jo paskirti kokį partinuką. Po rinkimų susidariusios valdančiosios koalicijos neretai įmonių direktorių pareigas dalydavosi tarsi politinį grobį.
Labai būdingas tokiai „politikai“ buvo „Telšių šilumos tinklų“ pavyzdys. Įmonės direktorius keitėsi po kiekvienų rinkimų, kol galiausiai po 2011 metais įvykusių Savivaldybės tarybos rinkimų pareigos, kaip grobis, atiteko darbiečiams ir jie pasirūpino direktoriumi paskirti saviškį. Vėliau jis išgarsėjo sutarties klastojimu, tačiau anuomet darbiečio, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Kęstučio Anglicko vadovaujama įmonės valdyba stipriai susikompromitavusio „Telšių šilumos tinklų“ direktoriaus neatleido.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr.46)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.