Jau devynioliktą kartą susiburta į gerumo akciją

Gruodžio 20 d. jau devynioliktą kartą įvyko renginys, skirtas šv. Kalėdoms paminėti, kurio organizatoriai – Telšių socialinių paslaugų centras ir Telšių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir rūpybos skyrius.

Justina Lukošienė

Iš pradžių vyko šv. Mišios Telšių Šv. Antano Paduviečio katedroje, kurias aukojo Telšių vyskupo generalvikaras Vilius Viktoravičius. Dvasininkas džiaugėsi, jog, artėjant gražiausioms metų šventėms, Dievo namuose susibūrė senjorai ir tie žmonės, kuriems Socialinių paslaugų centro darbuotojai padeda patogiau, geriau ir ramiau gyventi maldos bendrystėje, laukiant užgimstančio Dievo, bei pakvietė susitelkti maldai, prašydamas Aukščiausiojo palaimos.
Po sakraliosios dalies visi sugužėjo į Telšių kultūros centrą, kur vyko šventinis koncertas. Susirinkusiuosius pasveikino Telšių kultūros centro šokių studijos „Žingsniai“ (vad. Ina Levickienė) mažųjų balerinų pasirodymas, kuris visus užbūrė savo grakštumu ir lengvumu.
Renginio vedėja Alina Gintalienė sakė, kad jau devynioliktą kartą susitinkama nuostabioje gerumo akcijoje, kuri šviečia kaip skaisčiausia šviesa pačiu tamsiausiu metų laiku.
„Tai laikas, kai gamta ir žmonės susilieja, sukurdami ypatingą, švelnų ir ramų pasaulį, kuris primena apie gyvenimo grožį ir stebuklus, slepiamus po šaltu žiemos dangumi. Šiandien ši puiki akcija turi sušildyti kiekvieną – ir čia esantį, ir tą, kuris negalėjo atvykti“, – kalbėjo Telšių kultūros centro režisierė, pakvietusi į sceną tarti žodžio Telšių vyskupo generalvikarą Vilių Viktoravičių.
Kunigas akcentavo švenčių laukimo svarbą. „Mes Kalėdas pradedame švęsti iš karto po Visų Šventųjų: tiek prekybos centruose, tiek savo namuose jau puošiame eglutes, jau laukiame Kalėdų, bet tas išlaukimo laikotarpis taip pat yra labai svarbus. Juk pastojusi moteris negali iškart pagimdyti kūdikio, turi išlaukti 9 mėnesius, kad vaikelis gimtų sveikas, išnešiotas. Išgyvenkime tas paskutines Advento dienas savotiškame laukime, vis uždegant po vieną Advento žvakę, kad ta ramybė, kurią suteikia žvakės liepsna, laukimas, praturtintų dar labiau kalėdinę šventę. Tad išgyvenkime tą laukimą, kad šv. Kalėdos būtų dar džiaugsmingesnės ir viltingesnės“, – linkėjo dvasininkas.
Nuskambėjus dainoms, kurias atliko Telšių kultūros centro vokalinis ansamblis „Versmė“ (vad. M. Ulkštinaitė), pasisakė Telšių rajono savivaldybės vicemerė Agnė Jakavičiutė-Miliauskienė ir mero Tomo Katkaus patarėja Lina Kybartaitė-Jokubauskienė. Vicemerė pirmiausia savo ruožtu padėkojo Socialinių paslaugų centro direktorei Rasai Gustienei už šią devynioliktus metus vykstančią gražią akciją. „Stovime ant metų slenksčio, į duris jau beldžiasi gražiausios metų šventės. Norisi visiems palinkėti, kad rastume savyje gražų žodį tam žmogui, kuris atvyksta jūsų aplankyti, kuris rūpinasi jūsų buitimi, pas kurį jūs ateinate. Linkiu, kad Kūčių vakarą negalvotume, ką padėsime ant stalo, bet pagalvotume apie tuos, kas prie to stalo jaukiai, šiltai ir nuoširdžiai sėdės. Pačių gražiausių artėjančių metų švenčių, šilumos, vilties ir šviesos jūsų visų gyvenimuose“, – į susirinkusius šventės dalyvius kreipėsi A. Jakavičiutė-Miliauskienė.
Telšių rajono savivaldybės mero Tomo Katkaus patarėja Lina Kybartaitė-Jokubauskienė palinkėjo, kad šis nuostabus koncertas būtų šios savaitės taškas, nuo kurio prasidėtų tas tikrasis stebuklų laukimas.
Telšių kultūros centro vokalinės studijos „Šaltinis“ atlikėjams Samantai Miniotaitei ir Matui Dargužiui atlikus legendinę, nostalgiškus jausmus pažadinančią dainą „Tu ateik į pasimatymą“, visus pasveikino Tarybos narys Kęstutis Gusarovas. „Greitai laikas bėga ir nenumaldomai artėja gražiausios metų šventės. Visada susirinkę į tokią bendruomenę pamąstome, kas įvyko per besibaigiančius metus, ką nuveikėme, ar buvome geri. Turbūt visi laukiame dovanų, tačiau tikiu, kad kartais tos dovanos neturi būti materialios, pačiupinėjamos, kartais užtenka vienas kitam padovanoti šypseną, padėkoti ar tiesiog pasakyti gerą žodį. Atverkime širdis, laukime pačių gražiausių metų švenčių, tegul meilė jus lydi šeimose, jaukumas – namuose, o sveikata ir džiaugsmas – visą ateinantį metą“, – vardijo K. Gusarovas.
Po to visų širdis virpino studijos „Šaltinis“ Dominykos ir Gaudrės vokalinis duetas, savo plastiškais ir grakščiais judesiais žavėjo Telšių kultūros centro sportinių šokių kolektyvas „Vėlunga“ (vad. D. Butkienė) bei atlikėja Indrė Jucytė, padovanojusi jausmingą pasirodymą.
Viena iš gerumo akcijos pradininkių, idėjos autorė – Telšių socialinių paslaugo centro direktorė Rasa Gustienė padėkojo visiems už gražius žodžius bei palinkėjo rasti laiko sau ir savo artimiesiems. „Linkiu, kad prie Kūčių stalo būtume su pačiais brangiausiais, artimiausiais žmonėmis, kad sulauktume iš toli sugrįžtančių vaikų, kad galėtume apkabinti močiutes, senelius, kuriuos turime. Tai yra pats brangiausias laikas, gražiausias momentas, kurio niekas negrąžins. Šiandien mes galime atiduoti savo šypseną, meilę, pabuvimą šalia, išgirdimą kito žmogaus. Ši gerumo akcijos idėja kilo dirbant kartu su žmonėmis, girdint ir matant juos. Tiesiog tai yra viso kolektyvo, Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus bei Telšių rajono savivaldybės esamų ir buvusių vadovų idėja. Šis projektas vykdomas įvairiai kiekvienoje seniūnijoje, t. y.: bendruomeniniai renginiai ir seniūno lankymasis pas vienišus neįgalius asmenis, pabuvimas kartu su jais. Noriu padėkoti Telšių kultūros centrui už tokį nuostabų koncertą. Gražių ir šiltų artėjančių švenčių, sveikatos, šypsenos, pabuvimo kartu ir gerų Kalėdų“, – tarė baigiamąjį žodį R. Gustienė.
Šventinį koncertą vainikavo Telšių kultūros centro vokalinė instrumentinė grupė „Gramofonas“ (vad. R. Tekorius).