Biudžete „skylė“ lopoma pertvarkant nykstančias mokyklas

Kaunatavos mokykla taps Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos skyriumi.

Rašėme, kad Savivaldybės tarybai buvo pateikti sprendimų projektai sujungti, panaikinti kai kurias rajono kaimo mokyklas. Taryba patvirtino šiuos sprendimus ir šių metų rugsėjo pirmą dieną rajone savarankiškų mokyklų liks mažiau.

Alvydas Ivoncius

Taps kitų mokyklų skyriais
Antrajame Savivaldybės tarybos posėdyje Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė aiškino, kad būtina dėl mokyklų sprendimus priimti dabar, likus keturiems mėnesiams iki rugpjūčio pabaigos. Kitaip sprendimų priėmimas bus neteisėtas ir juos „blokuos Vyriausybės atstovė Telšių apskrityje“.
Tarybos nariai kiek pasiginčijo dėl terminų, bet sprendimus patvirtino. Pagal juos nuo rugpjūčio 31 dienos likviduojamas „Ateities“ progimnazijos Degaičių skyrius. Prie šios progimnazijos nuo 2020 metų prijungiama Eigirdžių pagrindinė mokykla. Joje bus įsteigta viena ikimokyklinio ugdymo grupė.
Prie „Atžalyno“ progimnazijos prijungiama Žarėnų „Minijos“ pagrindinė mokykla. Be to, ši progimnazija dar turės Ryškėnų skyrių. Planuojama, kad Žarėnų mokykloje šių metų rugsėjo 1 dieną bus 67 mokiniai (4 jungtiniai ir 2 pilni komplektai), o 2020-2021 metais jų mažės.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 38 (10150)