Kokią naudą žmogaus sveikatai gali suteikti kolagenas?

Apie kolageno naudą žmogaus išoriniam ir vidiniam grožiui galima girdėti daugelyje šaltinių. Ne veltui apie šią medžiagą yra kalbama tiek daug, nes ji išties yra ypatinga mūsų organizmui. Tiesa, naudojant tam tikrus vitaminus galima sustiprinti kolageno naudą, todėl tai padės žymiai greičiau pasiekti norimus rezultatus.

Kolagenas padeda pakeisti tai, kas natūraliai prarandama senstant

Kolageną galima laikyti lyg kokiais klijais, kurie padeda bendrai išlaikyti mūsų kūną. Moksliniais tyrimais yra įrodyta, jog kolagenas sudaro apie trečdalį mūsų kūno baltymų, o sulaukus 30 metų mūsų kūnas pradeda po truputi vis mažiau gaminti šio baltymo. Būtent tokiu atveju vertėtų pagalvoti apie kolageno papildus, kurių šiai dienai yra gausu įvairiausių tipų. Ohhira siūlo platų kolageno asortimentą ir garantuoja ne tik jo kokybę, bet ir realiai atnešamą naudą.
Taip pat yra žinoma ir tai, kad odą nuo oksidacinės žalos gali apsaugoti antioksidantai. Oksidacinė žala yra viena iš pagrindinių odos problemų, kuri sukelia ankstyvą senėjimą bei hiperpigmentaciją. Tiesa, oksidacinė žala natūraliai atsiranda senstant, tačiau ši atsiranda ir dėl oro taršos bei kitų toksinų poveikio aplinkoje. Tam, kad sumažinti odai suteikiančią žalą vertėtų pasinaudoti kolagenų peptidų ir antioksidantų pagalba, nes šie padeda kovoti su odos senėjimu.

Geriamasis kolagenas palaiko žarnyno sveikatą

Tie, kas turi uždegimines problemas su virškinimo ligomis (tokiomis, kaip dirgliosios žarnos liga), gali pasitelkti jo gijimo priemonę – kalogeną. Tam tikri moksliniai tyrimai yra įrodę, jog tie žmonės, kurie serga dirgliosios žarnos liga turi sumažėjusį nemažą kolageno kiekį. Tam, kad būtų galima kompensuoti jų trūkumą, reikia atitinkamai vartoti kolageno papildus.  Yra įrodyta, jog tie, kas serga dirgliosios žarnos liga turi pusiausvyros sutrikimą tarp kolageno skaidulų skaidymo ir susidarymo, o tai ir turėjo įtakos uždegimui.
Kolagenas yra jungiamojo audinio dalis, kuri sudaro virškinamąjį traktą ir gaubtinę žarną, todėl padidinus atitinkamą kolageno kiekį organizme, jūsų kūnas gali pradėti sveikti.

Kokių tipų kalogenus galima aptikti?

Kolagenas sudaro net iki 25 procentų visų mūsų kūno baltymų. Yra skaičiuojami 29 kolageno tipai, tačiau labiausiai paplitę yra I, II ir III tipo kolagenas, o būtent šie sudaro iki 90 procentų viso organizme esančio kolageno.

I tipo kolageną galima aptikti sausgyslėse, kraujagyslėse, odoje, dantyse, dantenose, balso stygose, kauluose ir vidaus organuose. Šis kolagenas audiniams padeda atlaikyti stiprų tempimą.
II tipo kolagenas yra viena iš pagrindinių kremzlių sudedamųjų dalių, todėl dėl jo kremzlės tampa vis atsparesnės spaudimui. Kai šio tipo kolageno pradeda trūkti, kremzlės pradeda sausėti, dėvisi sąnarių paviršius ir praranda elastingumą.
III tipo kolagenas yra pagrindinė tinklinio audinio pluošto sudedamoji dalis, o tai reiškia, kad ji palaiko raumenų, arterijų ir vidaus organų struktūrą.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.