Išgėrusi moteris nesuvaldė automobilio ir sužalojo sutuoktinį

Šv.Velykų dieną, balandžio 5-ąją, apie 22 val. Telšių rajono Upynos seniūnijos Dirvonėnų kaime automobilio „Peugeot 106“ nesuvaldė neblaivi moteris. Per avariją sužalota 28 metų vairuotoja ir dviem  metais vyresnis jos sutuoktinis.

Giedra Akavickienė

Autoįvykio kaltininkei, gyvenančiai Dirvonėnų kaime, nustatytas vidutinio laipsnio, 1,85 promilės, girtumas.
Kaip praneša Telšių policija, vairuotoja išdrįso vairuoti ne tik įkaušusi, bet ir neturėdama vairuotojo pažymėjimo. Be to, automobilis techniškai netvarkingas, nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.
Ko gero, dėl girtumo moteris nesugebėjo pasirinkti saugaus greičio, kelio vingyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.
Sutuoktiniams prireikė medikų pagalbos. Vairuotojai diagnozuotas juosmens sumušimas, po apžiūros ji išleista gydytis į namus, su ja kartu važiavusiam sutuoktiniui kelionė baigėsi kur kas liūdniau — jam lūžo juosmens slankstelis ir teks gydytis Traumatologijos skyriuje.
Dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.