Eksministras ruošėsi dalinti „zadanijas“ ligoninėje

Savivaldybės tarybos narys tvarkietis Kęstutis Trečiokas vos neįsidarbino Regioninėje Telšių ligoninėje direktorės Almos Vitkienės pavaduotoju. Nieko čia naujo: šias pareigas jis jau ėjo prieš išvykdamas prieš ketverius metus į Vilnių dirbti ūkio viceministru, o vėliau — aplinkos ministru.
Alvydas Ivoncius

K.Trečiokas yra buvęs Savivaldybės tarybos nariu, mero patarėju, Savivaldybės administracijos Ekonomikos, strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėju. Nuo 2013 metų ėjo ūkio viceministro, paskui — aplinkos ministro pareigas. Tvarkiečiams vos ne vos persiropštus į Seimą, likus opozicijoje, aišku, K.Trečiokui, pagarsėjusiam lakoniška fraze „duosiu zadaniją“, teko grįžti atgal į Telšius.
Į Kauną gyventi buvo išvykęs tvarkietis Valdemaras Ramšas, tačiau Savivaldybės tarybos nario mandato neatsisakė. Vos K.Trečiokas neteko ministro pareigų, V.Ramšas nutarė atsisakyti Savivaldybės tarybos nario mandato, tarsi jį būtų laikęs į Telšius nusprendusiam grįžti bendrapartiečiui.
Apie K.Trečioko įsidarbinimą ligoninės direktorės A.Vitkienės pavaduotoju bemat parašė žurnalistas Andrius Tapinas. Ir staiga viskas pasikeitė.
Pasirodo, K.Trečiokas nebuvo priimtas. „Kalvotajai Žemaitijai“ jis sakė, kad toms pareigoms reikalingas konkursas, o jį rengs Regioninė Telšių ligoninė. Jos direktorės A.Vitkienės teigimu, įsakymas dėl K.Trečioko priėmimo nebuvo pasirašytas. Tačiau A.Tapinui direktorė šią situaciją aiškino kaip įvykusį faktą. Ji teigė pavaduotoją galinti pasirinkti pati, o konkursas nereikalingas. Tačiau vėliau „Kalvotajai Žemaitijai“ A.Vitkienė pripažino, kad „kilus tokiam triukšmui“ nuspręsta pareigoms užimti skelbti konkursą. Jis galėtų įvykti per mėnesį.
A.Vitkienės teigimu, pavaduotojas ūkio ir ekonomikos sritims reikalingas. Ligoninės ūkis didelis, nuolat modernizuojamas, įgyvendinami įvairūs projektai, todėl, pasak direktorės, reikalingas kvalifikuotas ir kompetentingas darbuotojas.
Po 2011 metų Savivaldybės tarybos rinkimų, kai tvarkiečiai liko opozicijoje, K.Trečiokas neteko Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų ir įsidarbino Regioninės Telšių ligoninės direktorės A.Vitkienės pavaduotoju. Po Seimo rinkimų tvarkiečiai priklausė valdančiajai koalicijai ir gavo postus Vyriausybėje. Taip K.Trečiokas tapo ūkio viceministru bei aplinkos ministru.
Kol jis dirbo Vilniuje, Regioninėje Telšių ligoninėje jo anksčiau eitos pareigos buvo likusios laisvos. O dabar tokio pavaduotojo vėl prireikė. A.Vitkienė sakė, kad birželio mėnesį atsakingas už įstaigos ūkį darbuotojas išeina pensijon, todėl dar ir dėl šios priežasties pavaduotojas reikalingas.
Pasak A.Vitkienės, kad būtų priimtas dar vienas pavaduotojas (dabar jų yra du), pritarė ir Sauliaus Urbono vadovaujama Regioninės Telšių ligoninės stebėtojų taryba.