Savivaldybės įmonei kiti moka už tai, kad… lyja

Telšiuose yra įdiegtas vadinamasis „lietaus“ mokestis. Įmonėms reikia mokėti už paviršinių (lietaus) nuotekų surinkimą ir priėmimą. Vienos įmonės nesiginčydamos šį mokestį moka, kitos — ne.

Alvydas Ivoncius

Tvarka visiems kažkodėl vienoda
Atsisakė tokį mokestį mokėti ir UAB „Robmona“ už savo valdas, esančias Pramonės gatvėje ir Šiaulių plente. Dar 2013 metais UAB „Robmona“ Savivaldybei priklausančiai UAB „Telšių vandenys“ detaliai paaiškino, kodėl nemato reikalo mokėti šio mokesčio bei atsisako pasirašyti sutartis.
Bendrovė aiškino, kad minėtose gatvėse esančiose jai priklausančiose valdose nėra įrengta lietaus kanalizacija. „Kiekvienų metų lietingų dienų laikotarpiu mūsų teritorijoje susikaupia didelis paviršinio (lietaus) vandens kiekis, kuris trukdo įmonės padalinio gamybinei ir ūkinei veiklai. Todėl, norėdami išvengti darbo sutrikimų bei nuostolių dėl paviršinio (lietaus) vandens pertekliaus, įrengėme šulinius, kuriuose šis vanduo susikaupia ir nusėda“,— 2013 metų lapkričio mėnesį rašė UAB „Robmona“ savo rašte, skirtame „Telšių vandenims“. Rašte bendrovė taip pat aiškino, kad kitoje teritorijoje, esančioje prie Šiaulių plento, pati rekonstravo visą lietaus kanalizacijos sistemą bei įrengė užteršto paviršinio vandens valymo įrenginius, kurie nemažai kainavo. Išvalytas vanduo patenka į atvirą kanalą, todėl „Robmonai“ nesuprantamas ir logiškai nepaaiškinamas reikalavimas susimokėti už lietaus (paviršinių) vandenų priėmimą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 48 (10060)