Telšių rajonas: investicijų mažėja, biudžeto skola — lenkia visus kaimynus

Savivaldybės taryboje aplaidžiai žiūrima į grėsmingą rajono skolą, į didėjančias išlaidas valdymui, atskirtį tarp daug ir mažai uždirbančių. Matyt, dėl tokių problemų valdantiesiems nei galvas, nei širdis gelia.

Lietuvos laisvosios rinkos institutas paskelbė 2019 metų Lietuvos savivaldybių indeksą. Kaip ir kasmet skelbiami du indeksai — šešių didžiųjų pagal gyventojų tankį ir 54 mažųjų savivaldybių. Jau devintus metus skelbiamas reitingas sudaromas pagal gyventojams ir investuotojams svarbiausias sritis, kur sprendimus priima savivaldybės, pavyzdžiui, vertinama ekonominė, socialinė situacija, savivaldybei priklausiusio turto valdymas.

Alvydas Ivoncius

Valdžia aptekusi automobiliais
Laisvosios rinkos instituto vertinime apie Telšių rajono savivaldybę pateikiama tokia informacija:
„Jau devintus metus skelbiamas reitingas sudaromas pagal gyventojams ir investuotojams svarbiausias sritis, kur sprendimus priima savivaldybės, pavyzdžiui, vertinama ekonominė, socialinė situacija, savivaldybei priklausiusio turto valdymas. Telšių rajono savivaldybė šiemet 23-25 vietas mažųjų savivaldybių indekse (56 balai iš 100) dalijasi su Kazlų Rūdos ir Pagėgių savivaldybėmis. Geriausiai įvertintos „Komunalinių paslaugų“ ir „Mokesčių“ sritys.
„Transportas“, „Švietimas“, „Sveikata ir socialinė rūpyba“, „Biudžetas“, „Turto valdymas“ ir „Administracija“ pasirodė prasčiau nei vidurkis.
Teigiamai įvertinta tai, kad atliekų tvarkymo paslaugos buvo patikėtos privačiam sektoriui, o daugiabučių administravimo, atliekų surinkimo, šilumos gamybos ir keleivių vežimo srityse Savivaldybei priklausančios įmonės dirbo pelningai.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 81 (10193)