Galų gale privertė suremontuoti stadiono taką

Tik baigiantis garantiniam laikotarpiui ir gavusi A.Bacevičiaus raštą, Savivaldybės administracija pareikalavo, kad bėgimo takelis būtų suremontuotas.

Ir pernai, ir šiemet rašėme, kad „Kranto“ progimnazijos bėgimo tako danga vietomis atsilupusi. Šiemet Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius kreipėsi į Savivaldybės administraciją, ragindamas pareikalauti stadioną remontavusios UAB „Ginstar“ sutvarkyti defektus.

Alvydas Ivoncius

Takelį sutvarkė, vejos — ne
Stadione rūdijo tvoros stulpai, o tinklas vietomis sudriskęs. Futbolo aikštės veja jau tokia, kurią reikia keisti: dėl gausybės kupstų vaikams čia žaisti futbolą pavojinga. Dėl viso to A.Bacevičius ir kreipėsi į Savivaldybės administraciją. Ji pareikalavo bendrovės sutvarkyti atsilupusią ir sudriskusią bėgimo tako dalį, uždažyti rūdijančius stulpus. Tačiau kažkodėl bendrovės nereikalauta sutvarkyti futbolo aikštės vejos. Neva neteisingai (trimeriu) buvo pjaunama žolė, todėl atsirado kupstai.
Stadioną remontavusi UAB „Ginstar“ suremontavo sudriskusias bėgimo takelio dalis.
A.Bacevičius paragino, suremontavus bėgimo takelį, į stadioną atvykti Savivaldybės administracijos direktorių Tomą Katkų. Ir, kaip sykis, darbininkas stumdoma žoliapjove pjovė žolę. Pasirodo, visuomet tai buvo daroma, taigi dėl prastos vejos niekuo dėtas šienavimas trimeriu. Tikriausiai nėra sudėtinga įsitikinti, kaip buvo įrengta veja. Savivaldybės administracija aiškina neva buvo atvežti vejos velėnos rulonai ir pakloti. Jei taip, ant kokio pagrindo: durpžemio ar juodžemio? Jei durpžemio, tai ir nereikėjo nieko gero tikėtis. Tikriausiai nėra sudėtinga įsitikinti, kas ir kaip iš tikro padaryta.
Primename, kad po „Kalvotosios Žemaitijos“ ir A.Bacevičiaus „vizitacijų“ Žemaitės gimnazijos stadione Savivaldybės administracija šiaip ne taip pareikalavo UAB „Techsis“ pakeisti netinkamas tvoros medžiagas tokiomis, kokios buvo numatytos techniniame darbo projekte; pastatyti papildomai stulpų, juos perdažyti. Be to, Savivaldybės administracija nusamdė ekspertus, kurie nustatė, jog tvoros stulpai nėra cinkuoti.

Įtartinai panašios kainos
Prieš keletą metų „Kalvotoji Žemaitija“ paprašė, kad Savivaldybės administracija pateiktų tą „Kranto“ progimnazijos techninio projekto dalį, kurioje aprašyta futbolo kamuolio gaudyklė. Valdininkai įtartinai ilgai delsė pateikti kelis popieriaus lapus. O kai nusprendė pateikti, paaiškino, kad neva „Kranto“ progimnazijos futbolo kamuolio gaudyklės stulpai pagal projektą neturėjo būti cinkuoti. Keista: Žemaitės gimnazijos stadione reikalauta cinkuotų stulpų, o „Kranto“ progimnazijos stadione — necinkuotų. Beje, abiejų stadionų remontas kainavo beveik tiek pat. Tačiau vien pažvelgus, nesunku suprasti, kad Žemaitės gimnazijos stadione darbų atlikta gerokai daugiau ir geresnėmis medžiagomis.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 52 (10364)