Telšių ugniagesiai savo profesinę šventę pasitiko džiugiomis nuotaikomis

Gegužės 4-ąją Telšių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje įvyko „Atvirų durų diena“. Renginys buvo skirtas Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dienai paminėti. Jo metu buvo kviečiama susipažinti su ugniagesio gelbėtojo, priešgaisrinės priežiūros pareigūno profesijomis, taip pat pademonstruota gaisrinė technika bei gelbėjimo įrangos galimybės.

Justina Lukošienė

Nors kvietime buvo nurodyta, kad renginys prasidės nuo 12 val., tačiau, pasak Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo specialisto Mindaugo Kandroto, jau nuo 10 val. į gaisrinės kiemą sugužėjo nemažas būrys smalsių darželinukų, kurie aktyviai klausinėjo apie ugniagesio profesiją, naudojamą gaisrinę techniką bei gelbėjimo įrangą. Mažieji taip pat buvo supažindinti su gaisrų priežastimis, apsisaugojimo nuo šios stichijos būdais bei dalyvavo pamokėlėje „Ką daryti ištikus nelaimei?“.
Pakalbintas M. Kandrotas neslėpė, jog šiemet su kolegomis profesinę šventę pasitinka džiugiomis nuotaikomis. „Džiaugiamės, kad sulaukėme tiek daug svečių, jog kiekvienais metais šią dieną pasitinkame su atsinaujinusia įranga, taip pat džiugu, kad augs ugniagesių atlyginimai“, – kalbėjo Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas, teigiantis, kad ugniagesio profesija vis labiau populiarėja, o ir visuomenė jos atstovus vertina tik aukščiausiais balais. „Vis dėlto esame ta tarnyba, kuri ne tik gesina gaisrus. Mus žmonės kviečia ištikus įvarioms bėdoms, su kuriomis patys negali susidoroti. Turime įrangą, stiprią vyrų komandą. Operatyviai reaguojame į kiekvieną iškvietimą“, – sakė M. Kandrotas, pridūręs, kad gyvenimas sparčiai modernėja, o gelbėjimo darbai sudėtingėja, tačiau, nepaisant visų biurokratinių kliūčių, Telšių ugniagesiai aprūpinami visa būtiniausia technika bei įranga. „Viskas eina tik į priekį“, – pozityviai konstatavo specialistas.