Per atlaidus visi keliai veda į namus

Praėjusį sekmadienį Viešvėnuose įvyko tradiciniai Švč. Mergelės Marijos vardo atlaidai, o po šv. Mišių Viešvėnų bažnyčioje kaimo bendruomenė, Seniūnija bei Kultūros centro darbuotojai pakvietė viešvėniškius ir iš šio krašto kilusius žmones į šeštąją šventę „Kur gimėm, kur augom…“.

Danutė Jackutė

Gausiai susirinkusius į kraštiečių šventę viešvėniškius pasveikino svečiai — Telšių rajono savivaldybės laikinasis meras Petras Kuizinas, administracijos direktorius Saulius Urbonas, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė bei Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Telšių skyriaus pirmininkas Kajatonas Šliogeris, taip pat namiškiai — parapijos klebonas Renatas Liuberskis ir seniūnas Petras Varnelis.
Viešvėnų seniūnas P.Varnelis ir bendruomenės pirmininkė Zita Bumblauskienė pasidžiaugė, kad atlaidai tapo puikia proga susitikti kraštiečiams ir tęsti gražią tradiciją — penktąjį kartą garbiems to krašto žmonėms pasirašyti „Kraštiečių knygoje“. Joje pasirašė jau septyniolika iš šio krašto kilusių ir jį garsinančių žmonių. Pasak seniūno, kraštiečiai, išvykę į kitus miestus, nepamiršta gimtųjų vietų ir tampa savotiškais ambasadoriais, garsinančiais kraštą bei papročius. Šiemet tokiais ambasadoriais tapo seserys Aldona Ivaškevičiūtė-Blažienė ir dailininkė Eugenija Ivaškevičiūtė bei sunkiosios atletikos klubo „Gintarinė saulė“ treneris Zigmontas Šimkus, gimęs Bruniupio kaime. Visiems garbiems kraštiečiams įteikti  drožiniai su užrašu „Kraštiečių šventė 2015“.
Ta proga Viešvėnų kultūros centro fojė surengta dailininkės E.Ivoškevičiūtės spalvinga tapybos paroda „Akibrokštas“. Beje, dailininkė paveikslus pavodavojo bendruomenei ir kultūros centrui. Viešvėniškiai taip pat galėjo susipažinti su jos sesers A.Ivaškevičiūtės-Blažienės kūryba, jos apsakymų ir eilėraščių knygomis „Minčių suktinis“, „Gyvenimas praėjo pro šalį“, „Slidžiais gyvenimo vingiais“ ir eilėraščių rinkiniu vaikams „Mano mažieji draugai“. Autorės knygos iškeliavo į Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Vembūtų ir Viešvėnų filialus. Savo auklėtinių pasiekimais džiaugėsi ir sporto treneris Z.Šimkus, atvežęs viešvėniškiams parodyti laimėtas taures ir padovanojęs knygą „Geležiniai vyrai“.
Šventę puikia koncertine programa paįvairino telšiškių grupė „Čili“, Viešvėnų kaimo kapela „Viešvė“ ir atlikėjas Edmundas Kučinskas.